Een complimentje voor jou! Sta je weleens stil bij wat jij allemaal doet? Je bent de liefste mama van de wereld, een stoere sportchick en je hebt ook nog een toffe job. Daarnaast ben je natuurlijk de ideale partner, de gezellige vriendin en zorg je dat het huishouden draait. Het is superknap hoe je dat allemaal redt. Natuurlijk is het niet altijd makkelijk om alles tegelijk te doen, maar je wilt het dus je kunt het. Graag geef ik je tips om je te helpen de balans tussen sporten, mama zijn en werken te vinden en zo de beste versie van jezelf te zijn.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en leuke acties? Volg Trispiration ook op Facebook en Instagram.

Plannen

Je wilt heel veel doen, maar je tijd is beperkt. Gebruik een weekplanner waar je al de afspraken van de kinderen, je eigen trainingen en je werktijd duidelijk neerzet. Zo weet je precies waar je aan toe bent en dat geeft rust in je hoofd. Probeer zaken te combineren om tijd te winnen. Dus als je zoon of dochter zwemles heeft, kun jij in de kantine op je laptop nog even werken of misschien wel zelf baantjes trekken. Kies voor een sportschool waar ze ook activiteiten voor kinderen hebben, zodat jullie allemaal lekker bezig zijn. Er zijn mogelijkheden genoeg. En onthoud dat je planning een leidraad is en geen must.

Relativeren

Stressen doen we allemaal en dat hoort er ook af en toe bij. Je rent van hot naar her, maar soms loopt het even niet zoals het moet. Net op het moment dat jij klaar bent voor die belangrijke afspraak op je werk, belt de kinderopvang of je je zieke kind op komt halen. Of net op de dag dat jij een lange duurloop gepland hebt, moet er toch nog een deadline gehaald worden. Dan zit je met je handen in je haar en moet je even flink schakelen. Heel vervelend, maar vergeet niet te relativeren. Want hoe erg is het nu eigenlijk dat alles even niet perfect verloopt?

Gezond eten

Natuurlijk eet je gezond en of dat nu volgens de Schijf van Vijf is of volgens een andere richtlijn heeft te maken met jouw persoonlijke voorkeur. Maar houd je ook rekening met extra voeding omdat je zoveel sport? Voeding die aangepast is aan jouw leef- en sportpatroon kan veel voor je doen. Laat je goed adviseren door een sportdiëtiste of  voedingsdeskundige en je zult verrast zijn door het effect.

Wil je meer leren over triathlon en voeding? Geef je dan op voor de Trispiration DIY Triatleet cursus. 

Me-time

Me-time is tijd helemaal voor jou. Dus geen kinderstemmetjes, geen werktelefoontjes, geen sporthorloges. Even tijd voor jezelf, terwijl je niks ‘moet’. Heb je inspiratie nodig? Ga lekker op de bank zitten met een bak koffie en dat boek dat je altijd al wilde lezen. Bel je liefste vriendin om eens lekker te gaan shoppen. Breng de kinderen naar opa en oma en ga romantisch uit eten met je partner. Bedenk goed van te voren wat jij het allerleukste vindt. Me-time is schaars dus die moet je optimaal benutten.

Hoe vind jij de balans tussen sporten, mama zijn en werken?