Oeps het is weer zover, ben nu 3 maanden niet meer zwanger en heb de knoppen met “MELD JE HIER AAN” of “INSCHRIJVEN” weer gevonden op diverse triathlon wedstrijden en andere duursportevenementen en klik er met het grootste gemak op.

Ik hou het er maar op dat mijn enthousiasme niet te stoppen is. Ik het ontzettend leuk vind om wedstrijden te doen en ik daar echt heel gelukkig van word. En mij dus door heeeeeeeeeeeel weinig laat tegenhouden.Maar toch heb ik mij ingehouden. Voorheen deed ik met gemak 25-30 wedstrijden in een jaar. Nu heb ik rekening te houden met 2 kleine mannen en 2 witte herders thuis en ook een hele lieve man die ook graag lange afstand triathlons doet. Dus we moeten verdelen. En hij gaat dit jaar voor het grote doel, namelijk de Xtreme triathlon: Swedeman in Zweden op 20 juli 2019. En ik mag hem coachen en begeleiden tijdens de race :-).

En ik zei ik hou mij in voor 2019, geen hele triathlon en hou het bij max een halve triathlon. En dus ook geen marathon rennen of iets dergelijks. Hahahahaha you think. Mijn herstel van de bevalling gaat enorm goed, de kleine mannen zijn toppers (even los van de gebruikelijke dingen die bij kinderen erbij komen met hun uitdagingen en de met grote regelmaat slapeloze nachten) en alles begint op zijn plek te vallen, wat ruimte geeft voor het klikken op die inschrijf knoppen.

Hier komt ie dan mijn grote uitdagingen voor 2019.

 1. Als eerste ga ik samen met mijn vriend op 11 mei 2019 de Amphiman starten. Eerst dachten we de korte afstand te doen, maar ach waarom niet de lange afstand. 6.35km zwemmen en 36.45km rennen, 42km in totaal. Zie hier de video van 2015, heb je mij gespot?
 2. Van 22-29september verblijven we op Fuerteventura, het hele gezin gaat mee. En ik ga dan van 23-27sept de Halve Marathon Des Sables rennen. Mijn eerste ultraloop en zelf supporting. Yep ik ga bijna nooit voor de makkelijke weg en daag mezelf graag uit met de elementen van de natuur en op je eigen houtje alles regelen. Na 30-60-30km rennen zelf supporting en slapend in je tentje en alles 4 dagen mee nemen op je rug krijg ik zeker de uitdaging waar ik van hou. En klein weetje, deze wedstrijd is exact wanneer onze jongste 1 jaar oud word. Dus de grote vraag is ga ik dit redden?! Lukt het mij om een jaar na de bevallin 120km hard te lopen door dessert van Fuerteventura?
 3. De Challenge 70.3 van mallorca op 19 oktober 2019. Een halve triathlon op de lijst moest uiteraard ook. En 2 teamgenoten van mij doen ook mee wat het extra leuk maakt.

Dit zijn de 3 hoogtepunten van het jaar 2019. Daaromheen heb ik nog een hele leuke lijst. Deze wedstrijden zijn voor mij trainingen, voorbereidende wedstrijden om van alles te testen en ook gezellig samen met het Trispiration triathlon team te starten.

 • Egmond 12 januari MTB strandrace en dan op 13 januari met de teamgenoten de kwart marathon te lopen.
 • 31 maart RBR Hilversum
 • 7 april zwemloop 1-10km Nieuwkoop
 • 20 april Tijdrit Almere 42km individueel en daarna de 21km ploegentijdrit met het team.
 • 16 juni Achtste triathlon Zandvoort
 • 30 juni OD TRI amsterdam
 • 11 augustus OD ouderkerk aan de Amstel.
 • En in gedachten nog de zwemloop half mei bij het Flevoparkbad te Amsterdam en de Poeloversteek in Aalsmeer.

En zo komen we op een totaal van 12 wedstrijden, oeps!!! Ik denk dat ik even een bericht ga sturen naar alle opa’s en oma’s of ze willen oppassen bepaalde weekenden.

In mijn blogs zal ik je op de hoogte houden hoe het gaat met de trainingen, voorbereidingen en of alle wedstrijden gaan lukken.

En heb je zelf plannen, laat je niet tegenhouden door wat anderen ervan vinden. Bedenk een plan en ga ervoor!! En heb je daarbij hulp nodig, ik help je graag 🙂

Liefs Josta