Vrijheid is een groot begrip en is voor iedereen anders. Omdat het vandaag 5 mei is en we in Nederland Bevrijdingsdag vieren, deel ik graag met jullie hoe ik de vrijheid als triathlete zie. Het feit dat we vrij zijn om buiten te kunnen zwemmen, fietsen en hardlopen geeft mij al een gevoel van enorme vrijheid. Ik zie dat echt als een luxe en een zeer rijk goed, want ik besef mij maar al te goed dat niet alle vrouwen op deze wereld dit kunnen en mogen. En als ik mijn opa’s en oma’s mag geloven, hadden we deze vrijheid in tijden van oorlog al helemaal niet. Des te mooier vind ik het dat we altijd kunnen buitenspelen. Omdat het mij een vrij gevoel geeft, zie ik het ook als buitenspelen.

Naar buiten en genieten

Verder train ik aardig wat uren en kilometers omdat ik ons land graag, zwemmend, rennend en fietsend, verken. Op avontuur kunnen gaan en de conditie hebben om dat te kunnen doen. Fit genoeg zijn om een trail van 25 kilometer te lopen ergens op een mooie plekje in Nederland. Of de Zuiderzeeroute van 440 kilometer te fietsen in een paar dagen. Dat zijn voorbeelden van de ultieme vrijheid voor mij. Nu we allerlei periodes van lockdown hebben moeten ervaren, besef ik mij dit nog meer. Een vrij gevoel en het in vrijheid mogen leven, is het genieten van het buiten zijn en een fit en gezond lichaam hebben, zodat je overal, waar je maar wil, kan buitenspelen. Alleen, samen met andere triathleten of gezellig met mijn vriend, kinderen en honden.

Vandaag sta ik stil bij de vrijheid

Ik voel me vrij en kan doen wat ik het allerliefste doe. Samen met mijn gezin, vrienden en andere lieve en leuke mensen. Ik heb iedere dag de leukste mensen om mij heen. Ook realiseer ik mij maar al te goed, dat ik enorm veel luxe heb met een dak boven mijn hoofd en meer dan genoeg eten. Meer dan dat heb je niet nodig wat mij betreft en daar sta ik vandaag een beetje extra bij stil. Op naar nog meer jaren in vrijheid, zodat we met veel plezier kunnen blijven buitenspelen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en leuke acties? Volg Trispiration ook op Facebook en Instagram.

josta