Vind jij hardlopen ook het zwaarste onderdeel van de triathlon? Veel triatleten in elk geval wel. En dat is natuurlijk niet voor niks, want nadat je jezelf al uitgeput hebt in het water en op de fiets moet er ook nog even gelopen worden. Wil jij ook zo sterk mogelijk presteren tijdens het laatste onderdeel van jouw volgende triathlon? Check dan nu onze hardlooptips voor triatleten.

Trek die fietsschoenen vast uit

Voordat je loopt, zit je op de fiets en die fietsschoenen zijn altijd een dingetje. Je kunt tijdens de laatste kilometer alvast je voeten uit je schoenen trekken terwijl je je schoenen vastgeklikt laat zitten. Je fietst dan dus even met je voeten los op je fietsschoenen. Bij de wissel spring je zo van je fiets en laat je je fietsschoenen gewoon op de fiets zitten. Zeker weten dat jij snel weg kunt rennen.

Gebruik elastische veters of snelsluiters

Om goed te kunnen lopen moeten die hardloopschoenen wel strak om je voeten zitten. In de haast kost het vaak moeite om die veters zorgvuldig te strikken. Als jij elastische veters gebruikt, hoef je de veters alleen maar even aan te trekken en je kunt weg. Kies jij voor snelsluiters, dan blijven je schoenen nog strakker om je voeten zitten ook. Ideaal toch?

Ben je benieuwd naar de hardlooptips en andere verhalen van triatleten? Luister dan naar de podcast van Trispiration Talks.

Gelletjes voor energie

Gelletjes geven jou de extra energie die je echt wel kunt gebruiken. Zorg dat je wat gelletjes klaar hebt liggen in de wisselzone zodat je die niet allemaal mee hoeft te nemen tijdens het fietsen. Heb je zo’n handige speedsuit, dan kun je daar tijdens het lopen nog wat gelletjes opbergen. Anders biedt een runningbelt de juiste oplossing.

Start niet te snel

Je hebt al een heleboel energie verbruikt tijdens het zwemmen en fietsen. Dat laatste beetje wat je nog over hebt, is hard nodig om te knallen tijdens het hardlopen. Belangrijk is dat je niet te snel start met lopen. Je benen zullen zwaar zijn van het fietsen en je lichaam moet wennen aan een andere houding en belasting. Doe de eerste helft van het lopen rustig aan en als je dan nog steeds energie hebt, geef je vol gas voor het laatste stuk van jouw triathlon.

Meer tips

We hopen dat deze tips je helpen om nog beter te presteren en vooral te kunnen genieten van het hardlopen tijdens de triathlon. Wil jij nog graag een paar hardlooptips voor triatleten toevoegen aan dit lijstje? Plaats je reactie onder deze blog en wie weet zie jij jouw tip hier terug.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en leuke acties? Volg Trispiration ook op Facebook en Instagram.