De kortste dag van het jaar is gelukkig weer geweest, maar het duurt nog wel even voordat we ’s avonds weer in het licht kunnen trainen. Overdag heb je het soms zo druk dat je niet aan je ren- of fietstraining toekomt en dan moeten die kilometers toch echt in de avond gemaakt worden. Graag geven we je tips om veilig te trainen in de winter.

  1. Zorg voor verlichting

Verlichting is superbelangrijk wanneer je traint in het donker. Zo kunnen andere weggebruikers jou goed zien en zie jij waar je fietst of rent. Draag kleding met reflecterend materiaal en maak gebruik van lichtbandjes. Als je de lichtbanden om je bewegende lichaamsdelen (je armen en je benen) doet, ben jij zeker van alle kanten goed zichtbaar. Een hoofdlamp kan prettig zijn als je veel op onverlichte stukken loopt. Natuurlijk heb je de juiste verlichting op je fiets. Kijk ook kritisch naar de lichtbundel, want als het licht alle kanten op schijnt, zie je zelf een stuk minder.

Komende woensdag start het Trispiration Team 2020. Je hebt nog maar twee dagen om je in te schrijven, dus wacht niet te lang. Kijk hier voor meer informatie!

  1. Vermijd donkere wegen

Voor zowel fietsen als lopen geldt dat je van te voren goed je route uit moet stippelen. Kies voor wegen die goed verlicht zijn door straatverlichting en vermijd die hele donkere weggetjes. Het is ook prettiger om wegen te kiezen die niet al te druk zijn met verkeer. Als je een vertrouwd rondje gevonden hebt, kun je dat ook meerdere keren achter elkaar fietsen of rennen. Zo weet je waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

  1. Train samen

Hoe leuk is het om samen te trainen? Het is sowieso gezelliger en absoluut veiliger op die donkere en stille stukken. Kletsend lijkt die training echt sneller te gaan en een leuke bijkomstigheid is dat je zo meteen op lage hartslag traint. Heb je voor je looptraining geen maatje? Schrijf je nog snel in voor het Trispiration Team en train samen met de andere deelneemsters. Of vraag je partner of eventueel een van de kinderen om op de fiets mee te gaan. Zo ontstaan de mooiste gesprekken en gaan qualitytime en training perfect samen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en leuke acties? Volg Trispiration ook op Facebook en Instagram.

  1. Train binnen

Het fijne van buiten trainen is de frisse buitenlucht en genieten van de omgeving. Die lekkere buitenlucht is lastig te vervangen, maar aangezien je in het donker toch weinig van je omgeving ziet is binnen trainen soms geen gek alternatief. Maak je kilometers op de loopband of de hometrainer en geniet ‘onderweg’ van je lievelingsmuziek op je koptelefoon of kijk indien mogelijk je favoriete serie op je ipad. Zo vliegen die kilometers voorbij en heb je toch genoten. Twee vliegen in een klap dus!

We hopen dat jij met deze tips veilig kunt trainen in de winter. Kijk je net als wij uit naar de avondtrainingen in het licht of vind jij het juist prettig om te trainen in het donker?