Corona heeft ons zoveel ellende gegeven, maar de lockdowns en de maatregelingen vanuit de overheid brachten ons ook iets moois, namelijk The Island Trispiration triathlon. Vorig jaar organiseerde ik het als vervanging van een halve triathlon. Eerste instantie was het voor een coachee van mij, maar het liep uit de hand en bijna het gehele Trispiration team deed uiteindelijk mee.

Tweede editie van The Island Trispiration triathlon

Met als gevolg dat er dit jaar natuurlijk een tweede editie van The Island Trispiration triathlon moest gaan plaatsvinden. Never change a winning game! Eigenlijk had ik nog geen idee wanneer, maar toen het evenement in Brouwersdam, waar een groot deel van het team aan mee zou doen, werd afgelast, wist ik meteen dat die zaterdag een perfecte dag zou zijn.

Op 29 mei 2021 was het zover en gingen we los. Tijdens deze editie mocht iedereen zelf bepalen welke afstanden ze gingen zwemmen, fietsen en rennen. Het doel was om drie sporten achter elkaar te doen, lol te hebben en met een dikke glimlach te genieten van de sport. Omdat het toch als een wedstrijd voelde, waren alle teamleden een beetje zenuwachtig. Maar er was een groot verschil. Bij The Island Trispiration triathlon is er geen druk. Wil je pauze nemen en een ijsje eten of een paar foto’s maken, dan is dat geen enkel probleem.

Wil je meer leren over sport, vrouwen en voeding? Doe vanaf 4 juli mee met de Triathlon Game Changer

Zwemmen, fietsen en rennen

Een aantal van onze kinderen startte The Island Trispiration triathlon met luid geschreeuw vanaf het voordek van het schip The Island. Mij vielen meteen de paniekerige koppies op. Dankzij Corona zijn we een massastart niet meer gewend en zocht iedereen onwennig naar een plek. Na honderd meter kon iedereen vrijuit zwemmen en was de tweede editie van The Island Trispiration triathlon, onder toeziend oog van een aantal buren op kano’s en supboards, echt begonnen.

Het fietsparcours bestond uit een ronde van twintig kilometer en werd één, twee, drie of soms wel vier keer gefietst. Omdat er meerdere rondes werden gedaan, kwamen we elkaar vaak tegen en dat was superleuk! Sommigen waren lekker cruisend terwijl anderen in de racemodus zaten, maar één ding hadden alle vrouwen gemeen. Ze hadden allemaal een grote glimlach op het gezicht. Wat een heerlijk gezicht voor een trotse coach als ik!

De hardloopronde bestond uit vijf kilometer en liep door de wisselzone heen. Ook hier kwamen de vrouwen elkaar tegen en werden de triatletes luidkeels aangemoedigd door de vrouwen die al gefinished waren. Ook de kinderen waren hier te vinden en speelden gezellig samen. Nu heb ik al wat ervaring met wisselzones, maar ik heb nog nooit zo’n vrolijk en relaxed sfeer ervaren.

En dan realiseer ik mij weer hoe waardevol en fantastisch deze groep vrouwen is. Dat we allemaal mogen zijn wie we zijn. Of je nou een racebeest bent of dat je lekker voortkabbelend een triathlon wil doen. Bij iedereen spat de lol er vanaf en we genieten van elke overwinning. Of het nu een kleine of grote is. Iedereen had zichzelf overtroffen en wat was het heerlijk om dit eindelijk weer te kunnen doen, want we hebben de wedstrijden gemist. Ik hoop dat we nog vele edities van The Island Trispiration triathlon of andere wedstrijden als team mogen doen, want we hebben de smaak te pakken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en leuke acties? Volg Trispiration ook op Facebook en Instagram.josta