De Swimrun Homer’s Odyssey is een virtuele swimrun challenge en volgens Brecaswimrun “The toughest virtual challenge in the world”. Natuurlijk ga ik geen uitdaging uit de weg en hebben mijn vriend en ik ons, uit enthousiasme, opgegeven. Het doel van deze challenge is makkelijk uit te leggen. In de maand mei gaan wij, door Griekenland, 273,9 kilometer en 26,2 kilometer (virtueel) hardlopen en zwemmen. Maar er is nog een extra moeilijkheid. We moeten de afstand in twaalf etappes hardlopen en in elf etappes zwemmen.

Goed plannen is belangrijk

Eind april zat ik met de agenda en trainingpeaks voor mijn neus om alle etappes van deze Swimrun Homer’s Odyssey in te plannen. Alleen het plannen van al deze etappes was een lange en zware training op zich. Om allebei mee te doen en voor ieder twee tot drie halve marathons per week in te plannen, naast het werk en ons gezin, is al een ingewikkelde puzzel. Daar komt dan nog een loop van 38 en 40 kilometer bij. En dan heb ik het nog niet eens over de twee tot drie keer per week zwemmen gehad.

Wil je meer weten over sport, vrouwen en voeding? Doe mee met de Triathlon Game Changer.

Swimrun Homer’s Odyssey

Maar het is gelukt en inmiddels zijn zijn we gestart. De eerste twee weken van de Swimrun Homer’s Odyssey zitten erop en het ging lekker. De afstanden zijn goed te doen, al moet ik wel eerlijk toegeven dat ik achterloop met het zwemmen. Dat komt omdat ik niet naar het zwembad kan en in mijn eentje absoluut niet het openwater in durf. En een zwempartner vinden die doordeweeks samen met mij 2,5 kilometer wil zwemmen in water van tien graden is ook nog niet zo makkelijk gevonden. Tot nu toe heb ik één keer per week gezwommen, dus ik hoop dat het weer beter wordt, zodat ik vanaf nu iedere dag het water in durf en alle zwemafstanden kan afleggen. Mijn vriend heeft hier overigens helemaal geen problemen mee en gaat met het grootste gemak alleen, terwijl de kinderen en ik toekijken. Gelukkig konden we ons rooster wel wat omgooien zodat wij ook een paar keer samen het water in kunnen.

Het einde komt in zicht!

Alle hardloopafstanden van de Swimrun Homer’s Odyssey zijn goed te doen en het gaat lekker. Ik ga niet snel, maar doe het wel! En het voelt weer even alsof ik voor een ultraloop aan het trainen ben, want ik leg zo’n zeventig tot tachtig kilometer per week af. Maar als ik heel eerlijk ben, hebben we het wel een beetje onderschat. Het is best pittig, maar we hebben besloten om ervoor te gaan en dan zien we wel hoe ver we gaan komen. Daarbij kwam ik er achter dat ik de enige vrouw ben, die meedoet aan de Swimrun Homer’s Odyssey. Daarom ben ik er nog meer op gebrand om deze challenge te volbrengen, ongeacht de tijd die ik neerzet. Niet nadenken, maar gewoon doen. En dan ben ik straks, op 31 mei, weer heerlijk fit en kan ik de focus op het fietsen leggen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en leuke acties? Volg Trispiration ook op Facebook en Instagram.

josta