Laten we het eens hebben over de sportbeha. In mijn opzicht is het een accessoire dat onmisbaar is voor de vrouw. Op het moment dat je borsten krijgt en fanatiek sportster bent, kan je alvast gaan nadenken over de juiste sportbeha. Je vraagt je af waarom? Dat lees je hieronder:

Steun je borsten

Als je de borsten niet ondersteunt terwijl je gaat hardlopen, dan gaat alles lekker schudden. Daarbij maakt het niet uit welke cupmaat je hebt. Het bindweefesl van jouw borsten krijgen dan bij elke stap die je maakt een behoorlijke klap. Zelfs zo dat er ook scheurtjes zouden kunnen ontstaan. Het gevolg is dat je borsten gaan zakken en hangen. Dit merk je niet als je in de twintig bent, maar zodra je de dertig ingaat, ga je daar zeker wat van merken. Oftewel hoe liever je voor je borsten bent, hoe minder ze zullen gaan hangen later als je “oud” bent.

Don’t shake it baby

Het schudden lijkt mij echt super vervelend. Ik heb zelf altijd cup A gehad en nu, na twee kinderen, een kleine B. Ik heb altijd mijn borsten ingepakt tijdens het sporten. Zo hoefde ik mij geen zorgen te maken dat alles alle kanten op zou gaan en alle kleding goed bleef zitten. Nog los van hoe het eruitziet van de buitenkant. Ik zie soms vrouwen lopen met een gewone beha en dan schudt alles alle kanten op, geen gezicht toch?! Of ben ik daar zo raar in?

Borstvoeding (1)

Ben je een jonge vrouw en wil je later kinderen en het liefst ook borstvoeding geven? Zorg er dan voor dat het schudden, schommelen en dus beschadigingen worden beperkt. Pak ze lekker in, er zijn niet voor niets sportbeha’s ontwikkelt.

Borstvoeding (2)

Geef je borstvoeding, dan heb je een kans dat je cupmaat wel twee of drie maten groter is geworden. Doe dan een goede sportbeha aan en vooral geen goedkope. Zelf droeg ik altijd een goede sportbeha met een sportbeha van de Hema er overheen. Dit gaf mij destijds de ondersteuning die fijn was, zeker als het bijna tijd werd om te voeden. En als je tijdens deze periode je borsten goed verzorgd, zal je merken dat na de borstvoedingsperiode je borsten weer nagenoeg zich terug vormen na hoe het was voor je zwangerschap. Ik zeg er wel bij, door het schudden met borstmelk in je borsten maak je geen slagroom en ook geen verzuurde melk. Je kan dus prima sporten als je borstvoeding geeft.

Waar let je op?

Ga als eerste naar een winkel waar ze snappen wat sportbeha’s zijn en waar de goede merken hangen. De stof van een goede beha is wat stugger is en geeft niet teveel mee. De schouderbanden zijn meestal wat breder zijn en je waarschijnlijk kan je nog het een en ander verstellen.

En ga natuurlijk passen, zorg dat je beha lekker zit, dat de stof lekker zit en het op de juiste plek zit. Dus ga in de paskamer springen en hardlopen. Beweeg je armen zoals je dat doet bij het hardlopen en voel of het niet gaat schuren. Voel je dat de beha ook ondersteuning biedt? Dan heb je waarschijnlijk een goede te pakken.

In triathlon is het ook belangrijk dat de stof snel droogt. Want in een triathlonwedstrijd ga je er ook in zwemmen. De sportbeha gaat onder je triathlon pak en je fietst er ook nog in. Dus hou dat ook in gedachte Voor triathlon heb je er dus maar één nodig. Neem desnoods je triathlonpak mee, dan weet je of alles echt goed zit. En ook goed bij elkaar past, dat willen we uiteraard ook. Het moet wel matchen met elkaar!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en leuke acties? Volg Trispiration ook op Facebook en Instagram.

josta