Omdat onze au pair een weekje vrij wilde nemen eind januari en mijn vriend dagelijks van negen tot zes uur moest werken, kwam er voor mij een grote verandering in het schema. Dat betekende dat ik mijn werk- en trainingsschema opzij moest gooien en mijzelf behoorlijk moest aanpassen.

Flexibel trainingsschema

Het plan was om iedere ochtend even te gaan hardlopen of krachttraining te doen, maar dat liep natuurlijk niet zoals verwacht. In ons huis leek wel een keelvirus te heersen, want iedereen was aan het hoesten. Gelukkig bleek het na een test geen corona te zijn. Op zich voelde ik mij verder prima, maar ik had wel last van de slechte nachten. Ook werden mijn ribben steeds gevoeliger en raakten mijn tussenribspieren overbelast. Dat betekende dat het hardlopen en andere inspanning zoveel energie kostte, dat ik maar twee keer die week op pad ben geweest. Dankzij de ellende was ook mijn stem vertrokken, waardoor ik ook eens niet al mijn podcasts meer kon opnemen.

Ben je op zoek naar mooie verhalen tijdens jouw training? In deze Trispiration Talks Podcast serie interview ik inspirerende sportvrouwen over de liefde voor de sport.

Welkom terug

Gelukkig kwam de au pair na een weekje weer terug. Ik had een topweek met mijn kids, maar wat ben ik blij dat we ook de ondersteuning van de au pair hebben. De oudste ging inmiddels weer naar school en moest natuurlijk ook gebracht en gehaald worden. Dat ging niet samen met mijn uitgedachte trainingsschema. Ook het hoesten was nog niet gestopt en had ik al met al twee weken niet kunnen trainen.

Groet uit Schoorl

Officieel ging de Groet uit Schoorl run niet door op 14 februari, maar samen met drie teamgenoten uit het Trispiration Triathlon Team heb ik hem wel gelopen. Eerste instantie zou ik dertig kilometer gaan hardlopen, maar ik besloot toch om voor de 21 kilometer te gaan. Karin zou dan met mij meelopen en Marloes en Ilse gingen ook samen op pad.

Wat was ik blij met al die kilometers uit mijn trainingsschema van de maanden hiervoor. De basis was er nog. We hebben tot bijna aan het einde een constant tempo van 6min/km gelopen. En dat met al die sneeuw en de heuvels in het landschap. Op het einde misten we een afslag en hebben we er zelfs 23,5 kilometer van gemaakt.

Op zoek naar een team met gezellige en bijzondere sportvrouwen? Sluit je dan aan bij het Trispiration Triathlon Team.

Blij met de basis en mijn trainingsschema

De laatste kilometers waren zwaar, maar ik heb mezelf mentaal behoorlijk opgepept. Uiteindelijk heb ik maar een keer moeten stoppen voor een flinke hoestbui en waren we in 2u19min weer thuis. De volgende dag was ik wel een beetje moe, maar had ik geen last van spierpijn of stijve benen.

Dat is precies wat een goede basis doet als je dan stiekem twee weken rustig aan moet doen. Maar dat is niet het enige! Voor mij werd het weer heel duidelijk waarom herstel, naast het hebben van een basisconditie en een fijn trainingsschema, zo ontzettend belangrijk is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg Trispiration ook op Facebook en Instagram.

josta