Jammer genoeg heb ik al maanden niet meer gezwommen. In tegenstelling tot anderen, die het buitenbad wel al hebben gevonden, sla ik het zwemmen hierin nog even over. Ik ben namelijk een groot fan van het openwater en wacht daarom geduldig af. Vorig jaar waren de weergoden ons beter gestemd en had ik er rond deze tijd al vele kilometers op zitten, maar dit jaar zit het weer nog niet echt mee.

Zwemmen met de Zen8 Swimtrainer

Ik heb er even op moeten wachten, maar gelukkig heb ik nu mijn Zen8 Swimtrainer, zodat ik het zwemmen kan trainen op het droge. Iedere dag kan ik er tien minuten op spelen, neem ik de zwemslag door en schud ik mijn zwemspieren wakker. Daarbij train ik met trainingskoorden en lig ik op een grote kussen, zodat ik in zwemligging mijn oefeningen kan doen.

De voordelen

Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van deze trainingstool? Dat zijn er meer dan genoeg! Als eerste train je echt de spieren die je ook gebruikt tijdens zwemmen. En daarmee bedoel ik letterlijk alle spieren. Op de Zen8 Swimtrainer heb je je buik-, bil- en rugspieren nodig om op de juiste manier te liggen en je zal je arm- en rugspieren moeten inzetten om de zwembeweging te kunnen maken.

Daarnaast kan ik heel goed zien hoe ik mijn catch doe. En daarmee kan ik mijzelf dan ook meteen corrigeren. Op deze trainingstool kan je dus je zwemtechniek daadwerkelijk verbeteren zonder dat je wordt door het water of balans.

Als straks het openwater weer warm genoeg is om in te gaan zwemmen, dan kan ik de Zen8 Swimtrainer als warming-up gebruiken. In vijf minuten kan je alles even wakker schudden en plons je daarna gemakkelijk het water in.

Wil jij ook aan jouw zwemtechniek werken? Hier vind je een aantal leuke oefeningen om sneller te worden in het openwater.

Ideaal voor iedere zwemtraining

Voor mij was het natuurlijk tijdens deze lockdown een perfect alternatief voor het zwemmen in het openwater of buitenbad. Maar ook zonder lockdown is deze tool handig bij elke zwemtraining. Wat het voor invloed zal gaan hebben op mijn zwemmen, moet ik natuurlijk nog even afwachten, maar ik heb goede hoop. Want zoals ik hierboven al schreef, ik ga echt pas weer zwemmen als het openwater tien graden of meer is. Het zwembad laat ik, met of zonder lockdown, links liggen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en leuke acties? Volg Trispiration ook op Facebook en Instagram.

josta