Mama zijn is het mooiste wat er is, maar soms… Toen je nog geen kind(eren) had, kon je sporten wanneer je wilde. De enige met wie je rekening hoefde te houden tijdens je loop- fiets- en zwemtrainingen was je liefhebbende partner. Als mama is dat allemaal anders. De kids staan op nummer één en ver daarna komt de rest. Weet jij hoe belangrijk het is dat je ook als mama tijd maakt om te blijven sporten? Sporten en mama zijn is namelijk een perfecte combinatie en we vertellen je graag waarom.

Sporten geeft energie

Niet-sporters begrijpen dit meestal niet en het klinkt tegenstrijdig, maar van sporten krijg je energie. Onderzoek heeft uitgewezen dat sporten je een boost geeft aan endorfine. Dat fijne stofje zorgt ervoor dat jij je energiek voelt. En wat extra energie kun je vast wel gebruiken als triatlete en spil in een druk gezin.

Sporten is goed voor je hersenen

Tijdens het sporten kun je je hoofd helemaal leegmaken. Na een uurtje trainen voelt je hoofd lichter, omdat je alles weer op een rijtje hebt kunnen zetten. Wist je dat sporten ook goed is voor je hersenen? Door de beweging wordt je bloedsomloop bevorderd en komt er meer zuurstof in je hersenen. En een scherpe mama kan alles aan.

Meer weten over triathlon, mama zijn en zwangerschap? Luister dan naar deze podcast van Trispiration Talks.

Je blijft er jong bij

Kinderen bezorgen je grijze haren, maar houden je ook jong en bij de tijd. En het wordt nog veel mooier, want sporten vertraagt het verouderingsproces. Dus een sportende mama, kan nog heel lang fris en fruitig van haar kids genieten.

Planning is tijdwinst

Je bent mama, dus sowieso een kei in planning. Hoe zorg je er anders voor dat de kids op tijd op school zijn, de was schoon in de kast ligt en je antwoord hebt op (bijna) al hun vragen als ze wat kwijt zijn? Die talenten als topplanner kun je perfect gebruiken bij het plannen van je trainingen. Plan niet te strak, want met kinderen weet je het nooit…

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en leuke acties? Volg Trispiration ook op Facebook en Instagram.

Zien sporten, doet sporten

Je kinderen weten niet beter dan dat mama veel sport. Zo geef jij het goede voorbeeld en wordt sportief zijn ook voor de kids de normaalste zaak van de wereld. Zeker weten dat jouw kinderen ook blij worden van sporten. En hoe leuk is het als ze wat groter zijn en je samen met hen mee kan doen aan een sportevenement?

Sporten en mama zijn

Om een lang verhaal kort te maken… Sporten maakt je blij en een blije mama is de beste mama . Dus lieve mama’s, blijf sporten. Loop hard, fiets, ren en geniet. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de kinderen. Sportvrouw en mama zijn, is het mooiste wat er is.