Een tijdje terug heb ik al laten weten dat ik van plan was om volgens het ketodieet te gaan eten. En dat heeft flink wat reacties opgeleverd. Daarom leg ik in deze blog graag uit waarom ik besloten heb te starten met dit dieet.

Nieuwsgierig

Een van de redenen is natuurlijk nieuwsgierigheid. Als trainer en triatlete ben ik altijd geïnteresseerd in de laatste voedingstrends en wil ik weten wat er goed of niet goed is aan deze trends. Mijn nieuwsgierigheid naar het ketodieet werd nog groter omdat één van mijn businessbudies, als orthomoleculaire voedingstherapeute, een speciaal ketodieet voor vrouwen heeft opgezet. Dat riep een aantal vragen bij mij op. Maakt dit dieet inderdaad een verschil voor de vrouwen? En is het ook goed voor vrouwen die aan duursport doen?

Ook kreeg ik van verschillende triathlonvrouwen de vraag of je tijdens een triathlon voordelen kan halen uit het ketodieet. Nadat bekend werd dat een professioneel wielerteam voor deze levensstijl heeft gekozen omdat ketose veel energie zou geven, was ook bij veel triatleten de interesse gewekt. Want als het in de wielersport werkt, werkt het misschien ook wel in de triathlon. Ik vond het een heel interessante vraag, waar ik tot op heden geen antwoord op kon geven. Daarom besloot ik om mij in het ketodieet te verdiepen en tijdens het offseason te starten met deze levensstijl.

Wil je meer leren over triathlon en voeding? Geef je dan op voor de Trispiration DIY Triatleet cursus. 

Mijn cijfers

Na mijn twee zwangerschappen is mijn vetpercentage blijven hangen op 34%. Dit is in mijn optiek iets aan de hoge kant. Voor mijn zwangerschap zat ik namelijk tussen de 17% en 21%. Nu ik in de veertig ben en veel aan triathlon doe, wordt het weer tijd om naar een gezond vetpercentage te gaan. Daarnaast heb ik 75% kans op diabetes, omdat dit in de genen van vaders- en moederskant zit. De duursport en een gezond vetpercentage zorgen ervoor dat mijn kansen de juiste kant opvallen.

Maar voordat mensen verkeerde conclusies trekken, ik ben niet uit op een maatje 34 en doe dit ook zeker niet om kilo’s te verliezen. Maatje 36-38 past bij mij en ik zou niet anders willen. Daarbij ben ik 1,62 en is een vetpercentage tussen de 20% en 25% dan normaal en gezond.

Let’s go

Voordat ik begon heb ik mij natuurlijk heel goed ingelezen en bekeken wat dit dieet allemaal inhoudt. Via mijn businessbudy kreeg ik wekelijks allemaal video’s en materialen toegestuurd om meer te weten te komen. Maar aan alleen de theorie heb je natuurlijk niets.

Omdat mijn vriend altijd de boodschappen doet, heb ik hem, met een enorme lijst, naar de supermarkt gestuurd. Hij kwam thuis met allemaal  ingrediënten voor mij en daarnaast nog genoeg eten voor de mannen en au pairs thuis. Onze koelkast puilde uit, kan ik je zeggen. En ik kan er niet meer omheen. Het  ketodieet is begonnen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en leuke acties? Volg Trispiration ook op Facebook en Instagram.

josta