Die-hard duursporters hoef ik niet uit te leggen dat de vakantie ideaal is om te gaan trainen. Sterker nog, veel triathleten gebruiken de vakantieperiode juist om te gaan trainen en volle bak te gaan. Maar als je een gezin hebt, dan accepteren de kinderen en jouw partner het waarschijnlijk niet dat je vijf of zes uur met een training bezig bent. En laten we eerlijk zijn, op de plaats waar jullie verblijven zijn vast ook nog genoeg andere dingen te doen.

Hoe zorg je dat je fit blijft tijdens de vakantie?

Het liefste neem je natuurlijk jouw eigen fiets mee, maar als je met het vliegtuig reist of helemaal volgepakt op vakantie gaat, dan is er een kans dat de fiets thuis moet blijven. Gelukkig zijn er op de meeste bestemmingen voldoende mogelijkheden om een fiets te huren. Een race fiets, MTB, hybride fiets of misschien wel een tandem om samen met je kids op avontuur te gaan. Zo kan je trainen en plezier maken heel makkelijk combineren.

Gelukkig kan hardlopen overal, dus dat hoeft geen probleem te zijn. In warme oorden zou ik er wel voor kiezen om lekker vroeg te gaan. Ik zorg meestal dat ik op pad ga voordat iedereen wakker wordt. Na afloop ga ik dan nog even langs de bakker om vers brood te halen en bij thuiskomst kan ik iedereen blij maken met een heerlijk ontbijt. Dan heb ik al een training gedaan en kan ik de rest van de dag genieten met het gezin.

Ook het zwemmen hoeft op vakantie geen probleem te zijn. Een badmuts, zwempak en zwembril past zelfs in de handbagage. Heb je geen zee, meer of groot zwembad tot je beschikking? In het tien meter bad van het hotel kan je ook prima zwemmen. Train je techniek en houd het zwemgevoel. Is er wel een zee of een mooi meer in de buurt? Check dan altijd bij de locals of het veilig is om te gaan zwemmen, want overal ter wereld kan het openwater je verrassen.

Zwemmen in het openwater is niet zonder risico. Lees hier meer over veiligheid tijdens het zwemmen.

Fijne reis

Maar ook andere sporten en activiteiten zijn top. Het is heerlijk om eens op een andere manier te bewegen. Je conditie gaat er zeker niet van achteruit en stiekem is het heel goed en leuk om een keer in de bergen te wandelen, te klimmen, te skeeleren of een yogales te volgen op het strand. Wees creatief en blijf vooral lekker bewegen! En vergeet de krachttraining niet. Tien minuten krachttraining op eigen lichaamsgewicht is op de hotelkamer zo gedaan.

Ook ik ga deze maand lekker op vakantie en genieten van het mooie weer en de fijne trainingen in de natuur. Daarom zal Lesley de komende drie weken deze blog van mij overnemen. In augustus ben ik weer terug en gaan we weer met leuke projecten van start.

Dus geniet, ontspan, speel en wees creatief. Fijne vakantie en tot snel!!!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en leuke acties? Volg Trispiration ook op Facebook en Instagram.
josta