Het moment dat ik moeder werd veranderde alles. Voor kinderen had ik een vrij strak schema. Ik werkte 5-6dagen per week en dan met name de avond en weekend. Ik werk al meer dan 20 jaar in de sport en dat betekent wanneer een ander vrij is, ik als trainer/coach aan de slag moet. Voordeel ik kon alle ochtenden gebruiken om voor mezelf te trainen. Werk startte om 12uur en ik ging door tot 20-21uur en dan op naar huis, uurtje TV en een kop thee en naar bed. En als vrijgezel was dit prima te doen. Op zondag afspreken met vriendinnen. Ik mistte niks voor mijn gevoel, want mijn sociale leven is nooit doordeweeks geweest want ik moest altijd lesgeven in de avonden.

 

In 2016 werd ik voor het eerst mama en dat gaf veel verandering. Hoe combineer je alles met een kind en ik had ook besloten mijn bedrijf op te gaan bouwen. Nu 4 jaar verder is er dan eindelijk wat structuur in te vinden. Dit ook omdat het eerste jaar van een kind het jaar was met de meeste uitdagingen vind ik zelf. Je bent als vrouw nog herstellende van een zwangerschap en bevalling. Je baby vraagt veel zorg en aandacht. Veel slapeloze nachten. Ik zit nu in het 2e jaar van mijn herstel. De oudste in nu 4 en de jongste is hard op weg om 2 jaar te worden. Alles wordt een beetje makkelijker en ik ben fysiek hersteld van alles en we kunnen allemaal beter slapen.

 

Hoe ziet mijn week er dan uit met 2 kids, 2 honden, een bedrijf en een lieve vriend. En ik train voor een hele triathlon en een ultraloop dit najaar. Het begint met het volgende, acceptatie! Ik heb geaccepteerd dat ik geen hoog niveau kan halen, dat ik ga trainen voor het halen van de finish, zeer recreatief en voor de bezemwagen uit blijven. Doel is namelijk sterk worden, fit worden en ontzettend veel lol hebben in wat ik doe. Doen wat maximaal haalbaar is voor nu.

Wil je weten hoe je toch in weinig tijd veel kan bereiken? Check de 21 day Triathlon Game Changer

In mijn onderneming en dus ook mijn inkomen een beslissing genomen dat ik niet ga voor heel veel geld. Maar een gezonde leuke onderneming dat mij niks kost en na verloop van tijd iets kan opleveren. Binnen die mogelijkheden zo efficiënt mogelijk werken en ook daar het maximale eruit halen. Ik heb als werkweek het zweedse model erbij gepakt. En dat is max 6uur werken op een dag. In blokken van 2uur werk ik heel gefocust en neem dan even pauze. Ik bereik op deze manier enorm veel. En het lukt mij om zo 3 dagen per week te werken.

 

Op Zondag ga ik altijd even zitten en maak ik een planning voor de week. Mijn week ziet er vaak als volgt uit. En er zit ook veel flexibiliteit in, want dat vind ik belangrijk.

 

Zwemmen Fietsen Lopen Kracht werk Kids/honden
Maandag 1u openwater 30min kracht 6uur Ochtend en avond
Dinsdag Lange loop 2-3uur 6-12uur en dan vanaf 18uur
Woensdag Lange fiets 2-4uur Idem als dinsdag
Donderdag 1,5u lopen met de honden 30min kracht 6uur Ochtend en avond
Vrijdag 1u openwater 6uur Ochtend en avond
Zaterdag Hele dag
Zondag Extra optie lopen met kids en honden Hele dag

 

Zoals je kan zien werk ik 18uur per week gepland en dan ongepland komt er nog 2-3uur bij. Dan train ik tussen de 8-11uur per week. En alle anderen uren zijn voor spelen, leuke dingen doen en uit rusten/slapen.

Zoals je kan zien train ik in het weekend in principe niet. Dit is een bewuste keuze, we zijn namelijk allemaal dan vrij en ik kan dan maximaal tijd besteden aan het gezin. Mijn vriend werkt meer doordeweeks en heeft dan ruimte om in het weekend zijn lange training te doen.

 

Dit is hoe wij het doen en hoe ik alles heb ingedeeld. Ik heb heel bewust gekozen voor geen salaris en werk te doen wat ik enorm leuk vind en veel energie uit haal. En zo mijn tijd ingedeeld dat ik wel kan trainen, want dit is voor mij echt heel belangrijk. En op deze manier kan ik veel tijd met mijn kinderen doorbrengen, want ik had nooit gedacht dat ik kinderen zou krijgen. Dat de natuur met mij zou zijn en ik nog iemand tegen zou komen waarmee ik een gezin kon gaan opbouwen. Want op mijn 36ste liep ik nog als vrijgezel rond en had afscheid genomen van het idee van een gezin. Dus nu ik dit wel allemaal heb, wil ik daar extra van genieten, maar afscheid nemen van triathlon kan ik niet, maar afscheid nemen van een salaris maandelijks op mijn rekening kon ik wel.  Dan maar wat minder. Mijn vriend verdient overigens genoeg voor ons gezin waardoor we een prima leven hebben.

Heel hard werken en veel geld verdienen kan altijd nog. Pensioen, ik maak mij daar geen zorgen over. Die is er gewoon niet, dus waarom zou ik mij er druk over maken. We werken gewoon lekker door en ik doe vooral dat wat ik enorm leuk vind. Want wees eerlijk hoeveel heb je echt nodig?!

josta