Bijna iedereen hoopt op een fijne manier oud te kunnen worden en maximaal te kunnen blijven genieten en bewegen op zijn of haar oude dag. Maar natuurlijk heeft dat ouder worden invloed op ons fysieke gestel. Gelukkig betekent dat niet dat we over een aantal jaar verplicht achter de geraniums hoeven te gaan zitten, want vrouwen (en mannen overigens ook) zijn zeker in staat om superfit oud te worden. En in dit artikel vertel ik je hoe!

Toekomstmuziek

Als je pas twintig of dertig bent, dan is jouw oude dag nog toekomstmuziek. Je leeft helemaal in de waan van de dag en je denkt nog lang niet aan oud worden. Toch is dit wel al het moment om de basis te leggen, want als je nu in beweging komt en blijft, ga je daar later veel voordeel van hebben. Duursport is heel goed voor je, maar ook krachttraining mag niet ontbreken. Door cardio en kracht met elkaar te combineren daag je alle facetten van je spieren en pezen uit, waardoor je fit en sterk blijft.
Ook al heb je waarschijnlijk het idee dat je op deze leeftijd nog alles kan eten, is het wel slim om op je voeding te letten en voor gezond te kiezen. Dan geniet je nu van een fit lijf en zal je straks, als vrouw, moeiteloos door de overgang gaan en misschien, als zestiger, nog een lange afstandstriathlon of marathon kunnen doen.

Wil je meer weten over sport, vrouwen en voeding? Doe mee met de Triathlon Game Changer.

Je voelt je nog steeds niet oud

Ben je nu veertig of ga je misschien al richting de zestig of zeventig jaar? Dat zit je in een topperiode van het leven. De basis is gelegd en misschien heb je al een aantal mooie prestaties neergezet. Nu is het de tijd om die basis omzetten in mentale en fysieke power. Vrouwen in of na de overgang zijn niet oud. Zeker niet! Nu ga je juist de lange afstands die-hards zien. Geloof mij, alle vrouwen hebben dit in zich en kunnen zoveel meer dan dat we denken.
Het feit dat we in staat zijn kinderen op de wereld te zetten, terug kunnen bouncen naar een slank lichaam en dan ook nog de fysieke en mentale kracht hebben om kinderen op te voeden zegt al genoeg. Daarnaast vinden we ook nog tijd om te werken, met vriendinnen op stap te gaan en voor een triathlon te trainen. Er lopen zoveel superwomans lopen rond en dat kan jij ook!

Nieuw data Triathlon Game Changer

Hoe we dat gaan doen? We beginnen met krachttraining en dan heb ik het niet over de klassieke twaalf of zestien herhalingen. Nee lieve schatten, vrouwen die de veertig voorbij zijn, kunnen zware gewichten tillen, één tot zes herhalingen doen en daarna nog dertig seconden touwtje springen. Je wordt ook superfit oud door, tijdens, voor en na de trainingen goed op de voeding te letten. Zorg voor genoeg eten en kies voor producten met de juiste voedingsstoffen. Tussendoor plannen we nog wat tijd om te zwemmen, fietsen en hardlopen. en age-group 80+ opgelet, want wij komen eraan!

Ben je enthousiast geworden en wil je ook superfit oud worden? Doe dan mee met de Triathlon Game Changer. In juli 2021 starten we met een nieuwe groep, maar je kan je nu alvast hier aanmelden. Doe je dat voor 1 juni dan kan je nog gebruik maken van de vroegboekkorting, daarna gaat de prijs omhoog. Waar wacht je nog op?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en leuke acties? Volg Trispiration ook op Facebook en Instagram.

josta