Voordat ik begin met 2019 heb ik even opgezocht hoe vaak ik Egmond eigenlijk heb gedaan. Zowel de halve marathon als de strandrace. Het was even zoeken maar heb toch een mooi lijstje opgebouwd in de afgelopen jaren. 6x de halve marathon gelopen, 2x de kwart marathon en 5x de strandrace gedaan. Durf wel te zeggen dat Egmond mijn race is.

1. 2009 Halve marathon in 2.11.11 (dit was mijn allereerste halve marathon)

2. 2011 Halve marathon 1.59.24

3. 2012 Halve marathon 1.52.14 en de MTB strandrace de dag ervoor in 1.56.45

4. 2014 Halve marathon 1.47.52 en de MTB strandrace in 2.18.28

5. 2015 Halve marathon 1.56.52 en de MTB strandrace in 2.34.29 (ik geloof dat 2015 best een zware editie was)

6. 2017 de Kwart marathon (Thijs was geboren en 6 maanden oud en wilde graag lopen weet ik nog) 1.04.35

Finish 2018

7. 2018 Halve marathon 2.10.35 (zware omstandigheden op het strand) en 2.04.11 fietsen.

8. 2019 Kwart marathon 1.11.52 en fietsen in 2.33.25 (niet eens mijn langzaamste tijd hahaha, had ik niet verwacht)

Goed editie 2019. 16 weken na de bevalling van ons tweede zoontje. Of ik echt mee kon doen wist ik niet maar had me gewoon ingeschreven en realistisch genoeg om niet voor de halve marathon in te schrijven maar voor de kwart marathon.

Fietsen had ik wel vertrouwen in, maar het hardlopen hing af van hoe mijn herstel zou gaan. Gelukkig herstel ik snel en weet ik wat ik doe. De eerste 10 weken na de bevalling was het focus op kracht en oefeningen doen. Opbouwen met wandelen en weer de fiets op. Na 10 weken ben ik gestart met hardlopen. Begonnen met 1 min rennen. Omdat ik de honden 2-3x per dag uitlaat ben ik samen met de honden het hardlopen gaan opbouwen. En als je dan dagelijks zeker een uur per dag wandelt dan ga je ook minuutjes rennen en kom je in 6 weken tijd als snel aan 10km. En uiteraard elke training weer lette ik op de reactie van mijn lichaam en of ik de volgende training een stapje meer kon doen. Snelheid heb ik nog niet getraind, ik ben nog bezig met het volhouden en heelhuids blijven. Dit geldt ook voor het fietsen.

Goed afgelopen weekend was het zover. Zaterdag 12 januari om 11.00uur in de stromende regen en veel wind sta je kou te kleumen en vraag je je af waarom je daar staat. Moet zeggen ik was best zenuwachtig, waarom weet ik niet eens. Bewust ben ik echt helemaal achteraan gaan starten om met meer gelijkgestemden samen te kunnen fietsen. Zo heb ik vanaf het begin in een peloton kunnen fietsen wat best wel heel fijn was gezien de wind. En ja ik heb ook wat kopwerk gedaan hoor. Vond ik wel zo sociaal. Op de terugweg hadden we een beetje wind mee en kwam ik een bekende tegen. Ik heb terug daardoor langzamer gefietst, best grappig, omdat we druk waren met kletsen. Een een tweede man sloot ook aan en we hebben heerlijk gekletst. Ik kwam dan ook veel minder moe over de finish dan in 2018. En dat vond ik eigenlijk best wel relaxed. Aangezien ik heel veel zin had om zondag de 10,5km te lopen en ik niet te moe aan de start wilde staan.

Eenmaal terug in ons huisje werd ik enthousiast begroet door onze witte herders en mijn kleine mannen. Hoe heerlijk is dat!!!! Na een warme douche samen met de bende en mijn ouders hebben we even nog op het strand gewandeld en daarna ons zelf getrakteerd op taart met koffie. Inmiddels had ik het gevoel alsof mijn armen er elk moment af zouden vallen. Ze voelde zo zwaar. Even weer het bewijs dat je fietsen niet alleen met de benen doet.

Goed de zondag, hardloopdag. teamgenoten van mij waren onderweg en iedereen verzamelde bij ons huisje. Super gezellig en lekkere chaos. Mijn vader die iedereen voorzag van thee en koffie, terwijl er zenuwachtig werd rond gehuppeld door iedereen die ging lopen.

Ik ging samen met Cynthia, Danielle, Elana, Marloes de Kwart marathon lopen. Naomy, Dennis en Bob gingen ons uitzwaaien en hebben in de middag de halve marathon gelopen.

3-2-1 start!!!! Daar gingen we dan. Ik had echt zoveel zin en had lol voor 20. Marloes heeft de gehele route naast me gelopen. Ze had makkelijk sneller gekund, maar ze vond het zo leuk om een keer samen te lopen. Ze zei “dit is mijn kans om een keer naast Josta te lopen, over een paar maanden kan dat niet meer dan loop je alweer veel sneller”. De lieve schat. Ze heeft mij in elke geval heerlijk bezig gehouden en er is veel gekletst. Echt genieten!!! En ja ik had het ook wel zwaar, ik voelde mijn benen van de dag ervoor, maar heb mezelf niet gepusht. Uitlopen, genieten en heel blijven, dat was het doel en ik kan zeggen dat dat behoorlijk goed gelukt is.

Het was super leuk om zondag samen met de teamgenoten te lopen, de halve marathon lopers op te vanegn bij de finish en allemaal lachende gezichten te zien en mooie verhalen te horen van iedereen. Ik heb echt een top weekend gehad.

Dus Egmond dank weer en tot volgend jaar!!! Ik doe zeker weer mee en dan ga ik weer de halve marathon lopen. Wil toch een keer 10x de combi hebben gedaan dus nog 5x te gaan.

Hier nog wat plaatjes om even van na te genieten :-).