Dan open je jouw mailbox en weet je meteen dat er minder gezellig nieuws komt. De vuurtorentrail op Ameland is gecanceld. Het evenement kan helaas niet plaatsvinden. Natuurlijk hield ik er al een beetje rekening mee, maar stiekem hoop je voor jezelf, de deelnemers, de organisatie en het eiland dat het door kan gaan. Gek genoeg baalde ik vooral voor alle lieve mensen in de organisatie en niet eens voor mijzelf of over mijn voorbereidingen.

Daar gaat mijn doel voor 2021

Toen ik mij inschreef wist ik dat er een kans was dat de trail niet door kon gaan. Toch waren er genoeg redenen voor mij om deze trail toch als doel te stellen. Een aantal teamleden van het Trispiration Team zou meedoen, twee van onze leden wonen op Ameland en ik had een stip op de horizon nodig. Het werd tijd voor een serieus trainingsplan in plaats van zomaar iets te doen.

Ik wilde zo graag weer het heerlijke gevoel van iedere dag trainen terugkrijgen en ervaren hoe het is om fit te zijn. De voorbereidingen op Ameland moesten een hogere prioriteit krijgen, zodat ik weer terug kan vallen in de gewoontes die een positieve invloed hebben op mijn fysieke en mentale gezondheid. En omdat ik natuurlijk een beetje rekening moet houden met mijn gezin, was de keuze voor het hardlopen snel gemaakt. Dat is ten slotte de sport die makkelijk overal tussen past.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg Trispiration ook op Facebook en Instagram.

Zijn de voorbereidingen nu voor niets geweest?

Daarom heb ik besloten om de voorbereidingen door te laten gaan en op 21 maart alsnog de ultraloop op Ameland te gaan doen. Een heel lief teamgenootje, dat op Ameland woont, heeft al een route voor mij uitgezet en direct op Whatsapp gedeeld. De start en de finish zijn bij het vakantiehuisje, dus luxer kan ik het niet krijgen.

Of eigenlijk wel; Want de hele organisatie wordt ook voor mij gedaan. Hoe gaaf is het dat ik, als coach, niets hoef te doen en dat mijn lieve coachees alles regelen zodat ik mijn doel kan behalen? Ik voel mij daarom ook enorm bevoorrecht en dat motiveert mij nog meer om door te blijven trainen.

Gelukkig blijft Ameland voor mij op de planning staan. Ook de vier andere teamleden gaan door met de voorbereidingen en zullen op zaterdag lopen, zodat ik ze kan aanmoedigen en coachen. Op zondag zijn de rollen omgedraaid en ga ik starten aan mijn ultraloop van zeventig kilometer. Ik voel aan alles dat het een mooi Trispirationfeestje op Ameland gaat worden. En nu op naar mijn training van vijftig kilometer, want de kilometers moeten gemaakt worden!

Lijkt het je leuk om onderdeel te kunnen zijn van dit gezellige team? Hier vind je meer informatie.

josta