Zo ik ben alweer een maand bezig, 10 weken na de bevalling en ik kan eerlijk zeggen het gaat lekker!

 

Als gezin zijn we steeds meer in een ritme aan het komen, we hebben weer een nieuwe structuur en daarmee verspillen we geen onnodige energie.

Ik heb mij redelijk aan mijn trainingsschema kunnen houden of althans dat wat ik in gedachte had. En daardoor is het mij zowaar gelukt iets af te vallen en nog belangrijker ik voel met fitter en sterker. Het gevoel dat ik ken van voor mijn zwangerschappen begint terug te komen.

Dus op naar de volgende stap. Wat is het plan voor de volgende stap?

 

Einde van de maand maak ik nieuwe trainingsschema’s voor iedereen die ik coach. Alle feedback wordt geanalyseerd en de getallen worden verwerkt, planningen voor december worden intensief bekeken en een nieuwe schema’s worden gemaild.

Omdat ik dan toch lekker bezig ben, heb ik voor mezelf voor de maand december ook maar een schema gemaakt. Deze uitgeprint en op mijn koelkast geplakt, zo kan ik elke keer zien wat ik moet doen en wanneer. En als een training gedaan is uiteraard een dikke krul erdoorheen (net als vroeger dat je een sticker van de meester of juf kreeg) want welke leeftijd je ook hebt beloning werkt in welke vorm dan ook.

Wel heb ik deze maand het een en ander opgeschroefd. Fiets, zwem en krachttraining zijn nu op het niveau dat je het echt training mag noemen en geen revalidatie of bewegingstherapie. Het hardlopen is nog opbouwend en doe ik bewust rustig aan, snelheid of heel lang lopen komt wel.

Mijn focus heb ik vooral gelegd op krachttraining. Ik ga nu 2x per week met de EMS (elekto magnetische stimulans) trainen. Deze vorm van krachttraining helpt mij enorm, na 20min ben ik wel gesloopt en voelt alsof ik uren heb getraind, maar ik word echt sterker en fitter. En voel mij een bionic woman hahaha(zie foto).

Bij het fietsen pak ik korte trainingen maar wel op power. Bv 1’ op tempo en hoge weerstand 1’ rust en dat meerdere keren. Kort en krachtig zullen we maar zeggen. Volume, uithoudingsvermogen ga ik uitbouwen in het nieuwe jaar.

Zwemmen leg ik de focus op veel techniek, maar probeer ook soms weer wat tempo te zwemmen. Met vaak afsluitend even lekker 500-800m uitzwemmen.

Zoals al eerder vermeld het hardlopen ben ik nog aan het opbouwen. Doel is om zonder klachten 1 uur te kunnen dribbelen. Als dat lukt dan ga ik pas nadenken over iets sneller kunnen hardlopen. Wat ik wel merk is dat door het fietsen en krachttraining, het hardlopen makkelijk gaat en mij daarbij helpt. En het mooie is het hardlopen is zo laag in intensiteit dat het mijn hersteltrainingen zijn, makkelijk ergens tussendoor te kunnen doen, omdat het nog maar 30min is maximaal.

Conclusie: Ik voel me top, sterk en bijna weer als sportvrouw. Kan al weer wat meer kleren aan die in mijn kledingkast liggen. Kan niet wachten tot januari want dan geef ik mezelf twee cadeau’s als beloning voor alle inzet. Wat?? Nou het volgende.

  1. Weekend naar Egmond waar ik op zaterdag de MTB strandrace Egmond Pier Egmond ga doen en op zondag de kwart marathon van Egmond (10,5km) ga dribbelen/wandelen. Oftewel race weekend met manlief, kinderen, honden en mijn ouders. Uitwaaien op het strand, lekker eten en relaxen tussen het sporten door.
  2. Ik heb mezelf een personal shopper cadeau gedaan. Samen met haar ga ik een dag op pad en gaan we op zoek naar mooie kleding dat goed bij mij past. In sportkleding ben ik best goed, maar gewone kleren doe ik maar wat en voel mij er nooit lekker in. Tijd om daar een keer verandering in te brengen. Een paar mooie kledingstukken die goed en lekker zitten en ik niet in sportkleding rondloop, maar als een vrouw die er sportief uit ziet. To be continued……

Met mijn goede voornemens ben ik al begonnen en mijn sportdoel/droom voor 2019 is in de maak.

Heb jij al een sportdroom voor 2019?

Liefs Josta