Na maanden van voorbereiding van Josta was het zondag 24 november eindelijk zover. Het was tijd voor het eerste Trispiration event. Een dag vol met leuke en leerzame activiteiten, waaronder twee interessante lezingen van Pieter Faasse en Annelies van den Hoven. Dat triatletes niet zo lang kunnen stilzitten, weet Josta als geen ander. Daarom had ze ook nog twee leuke trainingen in het programma opgenomen. Maar dat was niet het enige! Op het Trispiration event kondigde Josta namelijk ook het Trispiration Team 2020 aan. Dit team richt zich op vrouwen die mee (willen) doen aan een triathlon. Om deel te kunnen nemen aan dit leuke project is het niveau, de leeftijd of conditie is niet belangrijk! Wel moet je het leuk te vinden om in een community te zitten en geïnspireerd te worden. In het team komen de enthousiaste vrouwen samen tijdens trainingen, bij wedstrijden en natuurlijk online. Deelname is zonder verplichtingen, maar heeft wel veel voordelen. 

Wil je meer weten over het Trispiration Team 2020? Kijk dan hier! Inschrijven kan tot eind december en vol is vol, dus wacht niet te lang. 

Het Trispiration event

Het evenement werd afgetrapt door Pieter. In zijn praktijk Gustav maakt hij als een van de weinige fysiotherapeuten gebruik van Functional Range Conditioning om de mobiliteit van de gewrichten te verbeteren. Na een interessant verhaal over deze manier van trainen en behandelen konden wij natuurlijk niet wachten om de theorie in de praktijk te brengen. Gelukkig had Pieter daar al rekening mee gehouden en sloot hij zijn presentatie af met een kleine mobiliteitstraining. Eén voor één gingen we de gewrichten af om ze rustig en beheerst te draaien. En dat bleek nog niet zo makkelijk! Maar met een paar tips, een portie geduld en een paar keer proberen, ging het bij iedereen al snel beter.

Nadat alle gewrichten warm en losgedraaid waren, was het tijd om naar buiten te gaan. Speciaal voor deze dag had Trispiration coach Gabriela Guzman een leuke training met veel loopscholing voorbereid. Met behulp van pionnen leerden wij om kleinere en efficiëntere passen te zetten, zodat we tijdens het hardlopen minder energie nodig hebben. Dat soort tips kunnen triatletes natuurlijk goed gebruiken! Na de lekkere en gezonde lunch sloten we de training af met een pittige krachttraining van Josta. 

Eten als een triatleet

Moe maar voldaan keerden we weer terug naar binnen om te luisteren naar het interessante verhaal van Annelies van Die eet & sport. Natuurlijk zijn de meeste sportsters zich ervan bewust dat we gezond moeten eten. Maar wat houdt dat gezond en verstandig eten dan precies in? Om onze basiskennis te testen, had Annelies een paar leuke vragen bedacht. En wat bleek? Zo slecht brachten wij het er nog niet eens vanaf! Maar eerlijk is eerlijk, toen we de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden voor sporters voorbij zagen komen, realiseerde de meeste deelneemsters dat er nog genoeg werk aan de winkel is. Omdat het best lastig is om koolhydraten, vetten en eiwitten om te rekenen naar boterhammen, avocado’s en kwark, beantwoordde Annelies al onze vragen en gaf ze ons een dagplanning met gezonde voedingsmiddelen mee. Daarmee zal het een stuk makkelijker zijn om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden binnen te krijgen. Uiteindelijk gingen we met een hoop nieuwe informatie en een volle goodiebag naar huis. Klaar om al het geleerde te gaan toepassen tijdens de trainingen en wedstrijden!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en leuke acties? Volg Trispiration ook op Facebook en Instagram.

lesley