Tegenwoordig zijn er veel verschillende eiwitshakes op de markt. Allerlei smaken en brands komen langs. Maar heb je deze shakes ook echt nodig als duursportvrouw?

Proteïne en eiwitten

Proteïne hebben wij absoluut nodig en deze macronutriënt draagt zeker bij aan spierherstel. Eiwit is een bouwsteen van het lichaam en heeft bovendien ontzettend veel andere functies. In onze dagelijkse voeding zou in iedere maaltijd een bron van eiwitten moeten zitten, zodat elke maaltijd tussen twintig en veertig gram proteïne bevat. Dit kan je gemakkelijk redden door bijvoorbeeld melk, yoghurt, ei, kaas, spinazie, broccoli, bloemkool, diverse noten of bonen aan een maaltijd toe te voegen. Als je de hoeveelheid proteïne op een dag binnenkrijgt via de voeding dan kan je prima zonder eiwitshakes.

Wel of geen eiwitshakes?

Maar wanneer kan je dan wel eiwitshakes nemen? Dat kan bijvoorbeeld op zware en lange trainingsdagen, zodat je direct jouw eiwitreserve kan aanvullen. Ik zou dan kiezen voor eiwitshakes met extra koolhydraten. Dan is het tijd voor een lekkere douche. Na één tot anderhalf uur neem je dan nog een goed gevulde salade met voldoende koolhydraten.
Ook als je op een drukke dag niet veel tijd hebt om te eten kan een smoothie met proteïnepoeder tussendoor ervoor zorgen dat je genoeg voedingsstoffen en calorieën binnenkrijgt. Dat is makkelijk en snel, terwijl je toch niets tekort komt. Dus inderdaad als duursportvrouw heb je eiwitshakes nodig op de dagen dat je weinig tijd hebt of veel traint, omdat het lichaam dan simpelweg meer nodig heeft.

Triathlon Game Changer

Wil je hier meer over weten? Doe dan mee aan de Triathlon Game Changer. Hier leg ik, in diverse video’s uit, wat je nodig hebt, hoeveel je nodig hebt en hoe dit bij de fase van je leven of het moment in je cyclus past. Want dat maakt een verschil! Ook laat ik zien welke eiwitshakes goed zijn en welke je beter kan laten staan. We starten al op 4 juli, dus schrijf je snel in!.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en leuke acties? Volg Trispiration ook op Facebook en Instagram.

josta