Werd jij ook zo blij van de persconferentie van woensdag 6 mei? Ok we kunnen en mogen nog niet alles, maar ik merk wel een soort opluchting bij mezelf.

Er is weer wat meer mogelijk. Fysieke triathlon wedstrijden komen nog niet terug en we moeten wachten tot September, maar het geeft ook hoop dat de wedstrijden die in september en oktober staan door kunnen gaan.

Wat kan je nu meer doen als triathlete en duursport fanatiekeling?

  1. Openwaterzwemmen

Het water begint echt op te warmen en de kou valt echt mee, ook de buitentemperatuur gaat de goede kant op. En op de dagen dat de wind ligt is het absoluut een aanrader om lekker te gaan zwemmen. En een voordeel je hoeft niet meer alleen, je kan en mag weer samengaan of in een kleine groep gaan zwemmen.

Trispiration bied gratis openwaterzwemtraining aan, mocht je een keer mee willen stuur een bericht. Elke vrijdag van 19-20uur gaan we met een groep zwemmen. Alle niveaus zijn welkom.

2. Fietsen

Het fiets seizoen was al begonnen, maar hoe fijn is het om in de vroege uren of misschien na een dag werken even lekker de fiets op te gaan buiten in de zon. Solo fietsen is nog steeds het meest verstandige. En als triathlete ook een goede training, want in wedstrijden mogen we ook niet strak achter elkaar fietsen. Maar samen is gezelliger dan alleen. Dus zoek je fietsmaatje weer op en maak mooie tochten. Blijf wel verstandig en voorkom ongelukken.

Kleine tip om een leuke route te bepalen. Op avontuur door Nederland.

Als ik ga fietsen bedenk ik hoelang ik ongeveer ga fietsen, ik kijk naar de windrichting en begin altijd tegen de wind in te fietsen. Ik bedenk nooit van tevoren een route en laat me lijden door tijd en de wind. En onderweg zie ik soms leuke paden en wegen en sla dan spontaan rechts of linksaf. Regelmatig raak ik ook de weg kwijt, maar vind deze via knooppunt borden weer terug en lang leve Google Maps. Lekker gaan en me laten verrassen.

Tot nu toe heb ik op de manier Nederland ontdekt en wonen we stiekem in best een mooi land. Met veel wegen waar weinig andere mensen komen.

 

  1. Hardlopen

Omdat we nog geen wedstrijden hebben is dit het moment om verder te werken aan je techniek van het hardlopen. Door je techniek te verbeteren kan je blessures voorkomen. Maar kan je ook sneller en efficiënter worden in je hardlopen.

Wees wel geduldig want iets aanpassen of veranderen in je techniek kost tijd voordat het volledig in je automatische systeem zit. Wetenschap heeft uitgezocht dat je een nieuwe beweging 10.000x moet doen voordat je het volledig onder controle hebt. Vaak herhalen en vaak doen dus. En blijf geduldig.

Wil je nog meer tips over hardlopen ontvangen? 12 en 14 mei geeft Trispriration een webinar over hardlopen. Je kan je hier aanmelden.

josta