In mijn vorige artikel benoemde ik al even hoe belangrijk een wetsuit is. Vooral als het water tussen de 15 en 21 graden is, dan is een wetsuit eigenlijk onmisbaar. Ga je binnenkort het openwater in en ben je nog op zoek naar een goed pak? Dan geef ik hieronder wat tips!

Het budget voor een wetsuit

Bedenk voor jezelf hoeveel geld je wil uitgeven en ga in die range zoeken. Hou daarbij wel rekening met de kwaliteit, levensduur en prijs. Natuurlijk willen we allemaal een pak van 800 euro met alles erop en eraan en misschien kan je een wetsuit van 100 euro volgend jaar wel weggooien. Gelukkig is er ook nog genoeg daar tussenin te vinden. Daarom is mijn tip om niet voor de duurste en niet voor de allergoedkoopste te gaan. Helemaal als je weet dat je nog wel een paar jaartjes in het openwater wil zwemmen. Met een kwalitatief goede wetsuit blijf je warm en kan je soepel zwemmen. En als je het pak goed verzorgt, zal je er nog jaren plezier van hebben.

Ga je straks weer het openwater in?  Hier lees je hoe je dat het beste veilig kan doen!

De pasvorm

Als je een nieuwe wetsuit wil gaan aanschaffen, zoek dan een plaats uit waar je kan passen en waar je even het water in kan. Zo kan je meteen voelen hoe de pasvorm in het water is en of het fijn zwemt met de wetsuit aan. Op het droge mag de wetsuit een beetje strak zitten. Het is vooral belangrijk dat in het water alles goed aansluit. Daarbij moet de stof een beetje soepel rond de schouders zitten en moet je natuurlijk je armen goed kunnen bewegen. Ben je een vrouw en ben je een wetsuit voor mannen aan het passen? Controleer dan of het pak bij de onderrug ook goed aansluit. Als dat niet zo is, dan heb je een kans dat er teveel water het pak inloopt en dat het lichaam niet genoeg kan opwarmen.

Gelukkig bestaan er tegenwoordig van de meeste merken ook vrouwelijke modellen, waardoor de pakken beter passen en waar onze mooie ronde vormen beter in uitkomen. En nog een laatste tip van mij; Probeer verschillende merken en varianten voordat je een wetsuit gaat aanschaffen. Bij de aankoop van zo’n belangrijk iets, moet je geen haast maken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en leuke acties? Volg Trispiration ook op Facebook en Instagram.

josta