Ieder jaar ga ik in het tweede weekend van januari naar Egmond. Op zaterdag doe ik mee aan de MTB strandrace en op zondag staat altijd de halve marathon van Egmond op het programma. Maar door alle omstandigheden kon de organisatie dit jaar geen evenementen organiseren. Wat nu?

Een alternatieve halve marathon van Egmond

Omdat ik toch graag de halve marathon van Egmond wil lopen en omdat een trainingsweekend perfect past in mijn reis naar mijn doel in maart, besloten we een alternatieve halve marathon te organiseren. Samen met vijf andere coachees van Trispiration ging ik daarom op weg naar Egmond.

Op zondag 10 januari was het zover. De route stond in de horloge en om 09:00 uur klonk het startschot. Met teamgenoot Selma op de MTB, startte het Trispiration Triathlon Team in tweetallen aan de alternatieve halve marathon van Egmond.

Zin in een motiverend verhaal tijdens het hardlopen? Luister de Trispiration Talks Podcast over onze alternatieve halve marathon van Egmond hier.

Perfecte omstandigheden

De omstandigheden waren perfect. Natuurlijk stemde wij onze starttijd af op het lage water, maar het harde strand, de heerlijke temperatuur en de lage windkracht waren een fijne verrassing. Helemaal omdat dit niet vaak voorkomt in januari in Egmond.

Omdat Karin voor een PR ging, racete zij, samen met haar man, meteen weg. Zulema en ik waren van plan om Karin bij te houden, maar binnen een kilometer zagen we al dat dit een slecht plan was. We pasten onze planning aan en hielden een snelheid van 5:40 per kilometer aan. Na het strand versnelde wij naar 5:30 per kilometer en op sommige stukken waren we zelfs nog sneller.

Vlak achter ons liep Daphne. Deze alternatieve halve marathon van Egmond was haar eerste halve en daarom had zij haar moeder mee als support op de MTB. Marloes en buddie Ilse sloten de rij.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg Trispiration ook op Facebook en Instagram.

Mooie resultaten tijdens onze alternatieve halve marathon van Egmond

Karin en haar man kwamen in een mooie tijd van 1.49 uur over de finish. Jammer genoeg miste ze op acht seconden een PR, maar het is zeker een tijd om trots op de zijn. Ons doel was om onder de twee uur te finishen, en ondanks dat onze horloges in afstand en tijd varieerden, was onze tijd 1:59:11 uur. Netjes onder de twee uur en in een lekker ritme zonder verval gelopen. Dat betekent dat ik goed op schema zit.

Daphne wilde graag op een tempo van 6:30 per kilometer lopen, maar voltooide de 21 kilometer uiteindelijk met een gemiddelde van 6:14 per kilometer. En daar mag ze enorm blij mee zijn. Het doel van Marloes en Ilse was vooral om de halve marathon van Egmond uit te lopen, want de 21 kilometer was nog niet gehaald. De gezonde en frisse zeelucht deed wonderen, want deze powervrouwen liepen de hele afstand in 2:37 uur.

Wil je ook lid worden van dit gezellige team? Hier vind je meer informatie.

Succes moet gevierd worden

Na afloop was er natuurlijk warme chocolade melk en muffins om dit succes te vieren. Terwijl Zulema nog even voor een koud waterdip ging, kletsten wij alvast na over onze ervaringen. We waren zo trots dat we dit gefikst hadden. Iedereen had toch maar even 21 kilometer gelopen. Het was extra tof dat we dit als team konden doen. En de extra support van teamgenoot Loes was natuurlijk een kers op de taart. Dit voelde als een echte wedstrijd, maar dan zonder wedstrijdstress. Puur genieten! Bedankt lieve coachees en supportcrew.

josta