Ik hou niet zo van keuzes maken, dus neemt mijn leven regelmatig interessante wendingen door aan te grijpen wat op mijn pad komt. Zo ook de triathlon. Voor mij was dat een uitstekende kans om energie te krijgen en niet te hoeven kiezen. Wat een geluk!

Verstandig sporten

Wijsheid komt met de jaren, maar uit ervaring weet ik dat dat ook geldt voor de blessures. Daarom besloot ik het triathlon-avontuur niet op eigen houtje aan te gaan. Drie sporten op een verstandige manier beoefenen, vraagt voor iemand die zijn grenzen niet goed kent toch om goede begeleiding. Na kort onderzoek kwam ik terecht bij Trispiration.

Freaks?

Licht gespannen begaf ik me naar de eerste training. Ik voelde een lichte vrees om me als éénenveertigjarige een amateur te voelen tussen alle triathlonfreaks die hun leven lang niks anders doen dan sporten. Dat het sportieve mensen zijn, staat natuurlijk buiten kijf, maar verder bleken het toch vooral ook gewone mensen te zijn. Het meest aangename van de trainingen is de motivatie om alles uit jezelf te halen zonder over je grenzen te gaan. Dat is precies wat ik zocht!

Drie op een rij

Zwemmen, hardlopen en fietsen. Ik kan het allemaal wel, maar hoe plak je ze nou eigenlijk aan elkaar vast? Die vraag werd beantwoord tijdens de Start2tri cursus die ik in het voorjaar volgde. En daar komt wel het een en ander bij kijken. Van hoe je handig je wetsuit uittrekt tot aan het met elastiekjes vastzetten van de pedalen. De cursus eindigde met een minitriathlon. Wat een kick gaf dat!

Mijn eerste triathlon

Op 2 juni stond mijn eerste achtste triathlon op het programma, namelijk de TRI Haarlemeermeer. Mijn speciaal voor het doel aangeschafte Tri-rugzak stond klaar. De checklist was afgevinkt. Maar helaas sloeg het noodlot toe en ik werd geveld door een stom griepje. Balen voor mij, maar gelukje voor de lezer! Op 31 augustus start ik alsnog op mijn eerste achtste triathlon en daar zal ik uiteraard uitgebreid verslag van doen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en leuke acties? Volg Trispiration ook op Facebook en Instagram

Clara