Op 1 mei startte ik met mijn vriend aan een enorme uitdaging. Tijdens de swimrun challenge Homer’s Odeyssey moesten wij 273 kilometer hardlopen en 26 kilometer zwemmen. En dat verdeeld over 31 dagen. De start ging voorspoedig en fysiek waren we sterk.

Het zwemmen is een uitdaging

In de eerste week liepen we in een training veertig kilometer en lukte het ook nog om twee halve marathons te rennen. Ook in de tweede week liepen we met gemak een halve marathon. Het hardlopen ging dus voorspoedig, maar het zwemmen was al meteen een uitdaging. Omdat we door het slechte weer niet samen konden zwemmen, liep ik meteen al achter. Maar ik was er van overtuigd dat we dat in de laatste anderhalve week nog zouden inhalen.

Een weekend samen

Tijdens het Pinksterweekend hadden we een weekendje in Zandvoort geboekt. Dit keer zonder kinderen, de honden waren wel mee. Het plan was om eerst 22 kilometer te rennen, daarna 27 kilometer te doen en af te sluiten met een loopje van 12 kilometer. Dat klinkt als een uitdaging, maar het zou prima te doen moeten zijn. Fysiek waren we sterk genoeg en we hadden geen last van pijntjes.

Maar na de eerste dag brak ik mentaal. Door de rust vielen alle prikkels weg en werd de chaos in mijn hoofd teveel. Iedere dag van de week ben ik van half zes ‘s morgens tot tien uur ‘s avonds non-stop bezig met anderen. Mijn kinderen, vriend, honden, coachees, vriendinnen en ouders slokken alle tijd op en geen enkel moment is er down-time voor mij. Dat doe ik natuurlijk met liefde, maar toen alles even wegviel, was het contrast zo groot dat de mentale vermoeidheid de overhand nam.

We starten toch

Op de zondag van het Pinksterweekend startten we met het idee om 27 kilometer te gaan rennen, maar al na vijf kilometer keken we elkaar aan en vroegen we ons af waar we aan begonnen waren. Zelfs de honden keken ons aan alsof ze niet begrepen waar we mee bezig waren. Aan alles merkte ik dat ik geen kilometerdruk, tijdsdruk of andere druk wilde voelen. Ik wilde gewoon lekker spelen, leven in het moment en mij vooral niet bezighouden met een onmogelijke uitdaging. Onze oudste hond Ben voelde dat perfect aan, vond een speeltje op het verlaten strand en speelde er op los. Op dat moment besloten we dat we de grote uitdaging van de Homer’s Odeyssey zouden loslaten en dat we lekker gingen genieten.

Ook de agenda blijft een uitdaging

En ik moet eerlijk zijn, ook onze agenda’s bleken een uitdaging. The Island Trispiration triathlon moest worden georganiseerd en al mijn coachees hadden nieuwe trainingsschema’s nodig. Meer dan 24 uur zitten er nu eenmaal niet in een dag. De maand mei bleek te druk en de challenge was niet zo belangrijk voor ons. Dankzij deze uitdaging hebben we veel loopkilometers gemaakt, zijn we superfit en kunnen we nu doorgaan. We hebben namelijk nog een andere grote uitdaging in de agenda staan. In augustus doen we mee aan de Swimrun Rockman in Noorwegen. Laten we hopen dat het doorgaat!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en leuke acties? Volg Trispiration ook op Facebook en Instagram.

josta